För några veckor sedan letade jag upp mina gamla pärlor. Det är nog tre år sedan jag senast pysslade mig ett smycke. Men nu var det dags igen.

Jag ville göra ett riktigt långt halsband. Men hade så lite pärlor för att det skulle räcka. Så jag förstörde ett gammalt armband jag inte längre använde för att få en massa små träpärlor.

Halsband av återbruk.

Det blev väl ok. Men jag ville ha mer. Sökte inspiration på nätet och hittade mala-halsband. Det var ju exakt en sådan jag ville ha. Eftersom man knyter fast pärlorna på nylontråd kändes det också som ett hållbart smycke. Inget falskt silver som svartnar med åren. Så jag beställde hem ett pack med pärlor hängen och tofsar från Smyckestillbehör i Pajala.

Jag pratade om det här i senaste podden. In och lyssna, nu finns vi ju på Spotify också – Systrarnas pysselpodd.

Så kul att podda med Sara!

Nu har jag gjort mitt första mala-halsband. Valde en modell med gurupärla och markörpärlor. Kanske är pärlorna lite för små, men jag blev supernöjd.

Det här ska vara ett halsband man använder vid meditation. Det kallas också yogahalsband. Jag ska testa meditera med det, men kan säga att det var riktigt avkopplande att knyta det. Det är alltså en knut mellan varje pärla.

Pärlorna är av fossil och jag använde rosa nylontråd. Den tofs jag planerat använda förstod jag inte hur jag skulle knyta fast bra, så jag gjorde en egen tofs av bomullsgarn.

Det blev ju mycket finare än förväntat! Nu vill jag bara göra fler och fler!!

Så nöjd. Jag köpte även stenpärlor för att kunna göra ett grönt och ett beiget halsband.

Träpärlorna är köpta på Slöjddetaljer.

Vill ni också knyta ett halsband? Sök på youtube, finns många instruktionsfilmer. Tänker kanske att jag ska testa filma också om det finns intresse.

Tänk på att du måste ha 108 pärlor och stark tråd. Tofsar, guru och markörpärlor är inget måste.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s