Det är många som har vaxat sina hyacintlökar i år. Så självklart var jag tvingen att testa det jag med. Jag smälte ner gamla ljusstumpar och färgade det rosa med röd vaxkrita. Sen strösslade jag på glitter.

Jag har också sett hur andra har klippt av en ballong och trätt över, sen kan man limma på fejksnö eller glitter på ballongen. Blir också fint. Och Kreativa Karin smälte ner det röda från små babybellostar så att lökarna blev härligt röda. Det finns många sätt att få fukten att stanna i löken så att hyacinten kan blomma fint utan vattning.

Men vänta nu, i rubriken står det om två trender. Har jag gjort spiralljus? Nej – undviker paraffinljus. Paraffin tillverkas av fossilt material och släpper ifrån sig koldioxid. Och när paraffinet blir varmt avger det cancerogena ämnen som bland annat bensen. Det är snyggt med spiralerna, men jag vill inte haka på den trenden.

Däremot testade jag att frosta glas med hjälp av filmjölk. Många i pysslflödet har frostat sina fönster på det här sättet. Jag gjorde en liten ljuslykta av en glasburk i stället.

Båda dessa pyssel var roliga att göra och rätt enkla. Jag behövde inte köpa annat än blommorna, resten hade jag redan hemma. Älskar när det kan bli så vackert av lite återbruk.

Så, har ni hakat på någon pysseltrend?

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s