Jag och sonen gillar att baka och att göra julgodis är nog det absolut roligaste. Det är också kul att utgå från ett recept men sedan testa sig fram med nya smaker.

Här utgick vi från ett recept av Jessica Frej, från hennes nya bok ”Jul: hur lätt som helst”. En helt underbar bok som jag har recenserat till gratistidningen Sundsvalls Nyheter. Jag kommer att lägga ut några bokrecensioner här lite senare under december.

Nu har vår son äntligen börjat gilla lakrits – eller äntligen, kanske är det inte något att sträva efter egentligen… men lite. Nu kan vi ju göra julgodis med smaker som jag och mannen älskar!

Vi bytte alltså ut polkagrisarna till turkisk peppar, men det går nog att ta vilka karameller som helst. Vi rullade några bollar i salmiakpulver (även kallat hockeypulver ibland) och några i kakao. Såååå gott!

Men vad tycker ni tryfflarna ska heta? Peppartryffel eller turkiska tryfflar? 😀

Ingredienser för 18-20 stycken:

1/2 dl vispgrädde

6 karameller (turkisk peppar)

150 g mörk choklad

2 msk smör

Kakao eller salmiakpulver att rulla bollarna i

Gör så här:

Koka upp grädden. Krossa karameller och blanda i grädden. Rör tills de smält. Häll ner choklad och låt smälta. Tillsätt smör. Rör till en jämn massa. Låt stelna i rumstemperatur i ett par timmar. Forma till bollar (OBS kladdigt och smälter snabbt om du har varma händer!) och rulla dem i kakao eller salmiakpulver. Förvara i kylskåp eller är dem genast!

De blev inte alls starka med bara 6 turkisk peppar i, vi kunde ha haft mer godis i. Favoriten var nog att rulla dem i salmiak.

JUL turkisk tryffel.jpg

Det blir lagom många av satsen tycker jag, men ska det räcka till jul är det nog bäst att göra dubbel portion!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s