För att trigga i gång julstämningen krävs julmusik. Åtminstone anser jag det. Ofta är det konstigt nog de klassiska engelska sångerna som gör det bäst för mig. Jag misstänker att det är från julfilmerna det kommer, för hemma som barn lyssnade vi mest på finsk eller svensk julmusik vid jul.

I år ville jag måla stora muggar att dricka varm choklad, latte eller te ur i vinter. Ikeas muggar med raka kanter är perfekta att rita på. Och för att sprida extra mycket julstämning valde jag att skriva julcitat från julsånger på dem. Bara av att läsa orden så påbörjas nynnandet i huvudet och julkänslorna börjar tindra.

Träna först på ett papper så du har hittat en design du gillar. Särskilt med bokstäver gäller det ju att träna träna träna för att det ska bli snyggt. Sen ritar du på porslinet med en porslinspenna. Få inte panik om det blir fel, det är bara att torka av och börja om tills du är nöjd.

JUL porslinsmuggar

Muggarna blir verkligen personliga – ingen annan i hela världen har en likadan mugg som jag. Jag gillar det. Även om jag inspirerade lite av en kopp jag sett hos Jul hos Linda så blev de ju inte alls så lika.

Jag ritade med Panduros porslinspenna, gillar de mest. De behöver bara torka först i fyra timmar och sen härdas i ugn, 160 grader i 90 minuter. Sen håller motivet faktiskt för diskning i diskmaskin också om man inte väljer ett för varmt diskprogram. Pintor-pennor är också roliga att rita med, men det håller inte på porslin efter härdning. Man måste också lacka över motivet vilket jag inte gillar. Det blir ett onödigt steg, men lackningen gör kanske att det håller ännu bättre – även diskning på hög värme.

JUL porslinsmuggar3

Hoppas ni fick lite inspiration och genast letar fram lite vitt porlin som ni kan piffa till inför julen.

Ha en skön tredje december!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s