Redan när Slöjddetaljers katalog kom på hösten fick jag inspiration till de här granarna. Men i katalogen hade de gjort kaktusar av metalltråd. 

De här granarna är så lätta att göra, och det behövs egentligen inte mycket material – bara ved och metalltråd. Och om man vill – lite pärlor eller knappar som symboliserar julgranens pumlor.

Jag valde två sorters metalltråd, en i silver lite kraftigare som ram och en tunnare grön. 

Ramen tycker jag är fin om den inte är för exakt, därför böjer jag till den utan mall med bara händerna. Vill man ha rakare hörn kan man spika upp en mall på en bräda och vira metalltråden runt spikarna.

När man väl börjat vira den gröna tråden kors och tvärs är det svårt att sluta. Bara en vända till, tänkte jag några gånger. Tips är att knipsa av den gröna tråden flera gånger så det är inte en enda lång tråd som viras runt och runt och bara blir trassel.

Knapparna jag använde var återbruk från min mans gamla skjorta. När han sorterar undan de slitna är jag snabbt framme med saxen och klipper loss knapparna för att spara för kommande pysselprojekt.

Mina metallgranar står i fönstret nu, men kommer få komma fram på bordet när det är dags att duka upp för någon julbjudning. 

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s