I år har november varit så där extra mörk. Hela jag har längtat efter ljusslingor och glitter – julskimmer helt enkelt – som tar bort allt det gråsvarta i väntan på den riktiga vintern med frost, snö och kall blå himmel.

Vilken lycka när jag hittade de här ljusslingorna där batteriet sitter i en liten korkliknande cylinder, så att man kan stoppa ner den i flaskan och man slipper sladdar som hänger och trasslar. Dessutom har dessa slingor timer! Helt fantastiska. Och äntligen fick jag användning av mina klarblå vinflaskor som jag sparat i flera år i väntan på rätt återbruk.

Här är mitt första julpysseltips för i år – ljuslyktor av gamla flaskor:

För att pyssla lyktorna behöver du: flaskor, ljusslingor (säljs på lampaffärer) och glasfärger (jag använde Pintor-pennor).

Om du vill kunna använda lyktorna flera år, kunna torka av dem till exempel, så bör du härda i ugn. Men lacka även flaskorna. Här kan du läsa mer om hur man använder pennorna. Jag härdar inte eftersom jag tänker att jag kanske vill göra nåt annat av flaskorna nästa år, vem vet kanske rita snögubbar på dem i stället.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s