Det har verkligen varit en helt fantastisk sommar hittills. Det brukar vara något av en nitlott att få tidig semester som jag har i år, men det har varit oväntat varmt!När jag och min man åkte på en liten semestertripp körde vi nedcabbat. Trevligt, men jag lyckades faktiskt bränna hårbotten i den stekande solen. Jag tänkte att jag måste testa sy en solhatt att ha när jag är ute och påtar i trädgården.Jag hade inget mönster så jag försökte konstruera ett eget. Vi råkade ha en färghink med exakt samma omkrets som mitt huvud – den fick utgöra grunden för brättet. Till de sex kilarna som sätts ihop till kullen utgick jag från mitt strykjärn. 🙂Det första försöket blev bättre än väntat! Men jag vill göra kilarna lite mindre i toppen för att göra kullen lite mindre påsig och hög, och så vill jag testa att ha mellanlägg i brättet för att göra det styvare, även om sömmarna på denna prototyp funkar rätt bra också.Återkommer med fler försök!/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s