Vi inledde vabruari redan i januari. I ett försök att locka sonen från sin padda tog jag fram pyssel.

Det gick väl så där. Det blev jag som pysslade medan fyraåringen ibland sneglade upp från youtube. Men så är han inte så pysslig av sig. Jag tyckte det var ett kul pyssel i alla fall och vill ändå tipsa andra föräldrar inför deras vab-dagar.

Jag gjorde låtsas-snöglober av papptallrikar:

Jag målade med blått på baksidan av tallriken där jag sedan stämplade snögubbar med en potatis. Snöflingor i luften kan stämplas av små barnfingrar, eller göra som jag och använda en bit kork. Ögon och sånt ritade jag med svart penna.

Botten gjorde jag av en halv toalettpappersrulle. När man klipper upp den börjar papprullen ofta dela upp sig därför tejpade jag runt rullen. Plus att det blir finare med papperstejp så klart. Klipp sedan skåror upptill där du kan sticka ner tallriken.

Så här blev mina snöglober. Väldigt enkelt, billigt och snabbt pyssel att göra med barn.

Hoppas ni har mer pysselsugna barn bara!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s