Jag har alltid så mycket som jag vill göra, men ingen tid till hälften ens. Känns det som. Förra veckan skickade en vän två youtubelänkar till mig om Bullet Journalling. 

Vad är Bullet journal?
10 bujo-tips.
Den första förstod jag mig inte riktigt på. Varför inte bara köpa en färdig kalender? Men den andra filmen väckte mitt intresse. Hela förra fredagen sökte jag på Bullet journal (bujo) på både youtube, andra bloggar och Pinterest. Jag insåg att det här är kanske exakt vad jag behöver. I lördags köpte jag mitt första prickade block. 

Så vad är det här egentligen? En bujo blir det du vill att det ska vara. Den är helt blank. Kanske vill du ha en kalender eller dagbok? Eller varför inte bara ett block där du samlar alla dina listor?

Jag behövde ett planeringsblock. Både med plats att sortera allt det vardagliga. Men även ett sätt att få mig att sträva efter mina mål: blogga mer och lev mer hälsosamt. 

Jag började med en sida för de månader som är kvar av 2017. Skrev ned födelsedagar och annat som jag vill eller redan vet att jag ska göra. Sedan gjorde jag ett månadsuppslag där jag skrev mer exakt vad som ska hända, men också mål för månaden. Längst till höger finns en tracker där jag varje dag kan måla i en ruta om jag lyckats med mina nya vanor som jag vill skapa, till exempel promenera, blogga eller äta nyttigt. 

Sen gjorde jag veckouppslag ungefär som i en vanlig kalender. Men gjorde även utrymme för veckomål och veckans middagar. 

Hur sidorna ska se ut kan variera i det oändliga. Sök på bujo monthly eller weekly på Pinterest så får du massvis med förslag. Jag tänker testa flera olika. Kanske behåller jag denna stil och layout för september. 

Vill ni läsa mer om bujo finns det en bra blogg av en tidscoach. Hon har även kurser i bujo om man vill gå en sådan. 

Jag gillar bujo eftersom det är kreativt. Jag kommer försöka göra min bujo till en peppningsbok. Varje månad vill jag avsluta med att jag listar bra saker som hänt som jag är tacksam över. 

Nu har jag bara hållit på i en knapp vecka men det känns redan rätt och roligt. 

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s