Jag har äntligen börjat mitt Project life-album för 2017. Det blir en blandning av scrapbooking och fotoalbum där man scrappar i plastfickor. Det här är första gången jag testar på det här och ändå har jag valt att göra en sida för varje vecka. Vi får väl se om jag hinner. Har bara hunnit göra tre veckor nu! 

Vecka 1:


Många bilder eftersom vi gjorde så mycket då. Svårt att sålla bort. Kanske blev det lite spretigt. 

Jag vet inte hur man ska tänka egentligen. Jag väljer ut foton först, sedan vilken plastfickssida jag ska använda. Sen försöker jag hitta vilken eller vilka färger albumsidan ska ha – vecka 1 inspirerade biostolarna till rött. Sen letar jag bokstäver, klistermärken, rubons och annat piff-material. 

Vecka 2:

På bilderna: Systerdottern tävlade i konståkning i Sundsvall och vi var och hejade så klart, John spelade spel och klippte sig. 

Andra veckan blir i samma mall som vecka ett eftersom det är baksidan av samma plastficka. Här blev det pappret där det står You go girl som inspirerade till övriga färgvalen av grönt och rosa. 

Älskar de här klistermärkena. Jag har varit skeptisk att använda mig av engelska ord och citat tidigare i min scrapbooking, det har inte känts naturligt för mig. Men nu har jag gett upp. Det finns för lite på svenska!

Vecka 3:

Vecka 3 var svår att göra. Jag hade en tung vecka. Pappa skulle ha fyllt år och i slutet av veckan när vi åkte hem till min mamma blev saknaden så enorm. Kanske blir fotoalbumet här för privat, men jag tog en selfie när jag var ledsen i pappas säng och kände att jag ändå var tvungen att ha med den. Allt i ett fotoalbum ska kanske inte vara glatt som genom ett instagramfilter, hur verkligt är det egentligen? 

Så. Det här är mina tre första sidor. Måste säga att jag är fast. Det här är så roligt, och jag ser redan fram emot att bläddra i det här albumet i framtiden. Men det är svårt också, särskilt att välja bilder och hur mycket jag ska skriva på sidorna. I slutet av året borde jag dock vara ett proffs!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s