Om man letar på till exempel Pinterest kan man hitta fantastiska skapelser om man söker på bland annat Fimolera eller polymer clay. Otroligt snygga pärlor bland annat! 

Jag blev inspirerad att testa själv, så jag köpte Fimolera på Panduro. Nu var det en variant riktad till barn, och den var för mjuk att arbeta med tyckte jag, och svår att göra mönstrade pärlor med. Resultatet liknade inte alls de pärlor jag sett andra göra. När jag var i Stockholm förra helgen besökte jag butiken Slöjddetaljer och köpte istället lera som hette Fimolera professional, och den var mycket lättare att jobba med. Resultatet kanske inte heller nu blev fantastiskt, men ändå rätt bra för en nybörjare – och framförallt mycket roligare! 

När jag format pärlorna härdade jag dem i ugnen och lackade dem sedan med klart lack när de svalnat. Jag trädde dem på grillspett i trä när jag lackade, då gick det rätt lätt.

  
När lacket torkat var det dags att göra halsband av pärlorna. Så här blev det:

  
Jag är rätt nöjd och definitivt sugen på att testa vidare för det var kul att pyssla med. Sen att leran är rätt dyr så att det kanske blir billigare att köpa färdiga pärlor är en annan sak…

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

En tanke på “Pärlor av lera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s