Denna månads utmaning här på bloggen är att göra något nytt av något gammalt. Här är ett par av de saker jag har gjort hittills! Till att börja med – ett hårspänne med blomma.
Jag använde lite tyg från en gammal turkos tunika för att göra en tygblomma som jag sedan fäste på ett hårspänne. Blomman gjorde jag av fem dubbelvikta rektanglar med rundade hörn. Jag sydde en rynktråd genom alla ”blomblad” vid den vikta kanten och drog åt och formade så en blomma. I mitten fäste jag en klädd knapp från samma tunika.

Hårspänne blomma

Jag har också gjort ett hårband med resår i nacken. Tyget kommer från en gammal blus som hade gjort sitt. Resåren är från ett frottéöverdrag jag hade på resårbotten till sängen. Det gick ett hål på överdraget, som var rätt nytt, i senaste flytten, så jag tog rätt på resåren innan jag gjorde mig av med det. Så här blev det:

Diadem 1

Diadem 2

Jag har ett par grejer till på gång, men det tar jag en annan gång. Pyssla på!

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

En tanke på “Utmaning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s