julpysselkalender 2013

”Man behöver inte vara barn för att göra smällkarameller”, tänkte jag när jag satt och mindes julpyssel vi fick göra i skolan. De smällkaramellerna var stora och liggande med en toapappersrulle i mitten. Hemma i vår gran har vi i alla år som jag kan minnas också haft smällkarameller, men köpta och betydligt mindre och finare. De har bara fransar på en sida. Så det var de smällkaramellerna jag har försökt att efterlikna i dagens lucka.

Jag började med att rulla lite mindre stommar. Jag använde den där lite tjockare pappen som finns i alla presentpappersrullar som man alltid bara kastar bort. Sedan letade jag fram julklistermärken som min man köpte till mig i New York (det funkar så klart med klassiska bokmärken om man har sådana sparade), papper i olika färger, lite snöre, tejp och sax.

pyssel dec 002

pyssel dec 003

bild dec 001

Sedan veckade jag pappret från ena sidan och klippte till fransarna innan jag rullade in stommen.

bild dec 003

Jag satte inte ihop mina smällkarameller i botten eftersom jag inte tänker ha godis i dem. Och som ni ser använde jag två papper per smällkaramell. Det är fint med mycket fransar och när de är i två färger tycker jag.

bild dec 005

Jag gjorde hål i mina karameller där jag kunde ha snöret.

bild dec 008

Snöret knöt jag så att knuten kommer på insidan.

bild dec 009

Toppen tejpade jag helt enkelt. Men det finns säkert snyggare lösningar.

Och så här blev de i granen:

bild dec 014

bild dec 029

Blev riktigt nöjd om jag får säga det själv.

Man skulle kunna pynta karamellerna mer med fina band eller kanske egenstämplade färglagda bilder – men det får bli nästa år!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s