Jag har målat en hel del med Promarkerpennorna nu och tycker själv att jag kommit på ett bra sätt att få fina mer levande figurer med skuggor, åtminstone huden. Kläderna kör jag dock fortfarande enkelt enfärgade.

De här pennorna använder jag mest när jag jag målar huden:

iphone feb-mars 136

Först målar jag ytterkanterna med dusky pink.

iphone feb-mars 138

Sedan målar jag med blush lite längre in och mer på de ställen där det borde finnas skuggor, till exempel under luggen och kinderna. Viktigt är att måla över det jag målade med dusky pink tidigare så att färgerna flyter ihop.

iphone feb-mars 139

Kindernas rodnad målar jag med pale pink.

iphone feb-mars 140

Till sist målar jag hela ansiktet med färgen almond. Åter igen, viktigt att måla över de redan målade ytorna så att alla färger flyter ihop. Även viktigt att måla innan de tidigare färgerna hunnit torka.

iphone feb-mars 141

Jag jobbar nästan på samma sätt när jag målar de övriga hudområdena. Men jag använder inte dusky pink runt alla ytterkanter eftersom det ofta är mindre ytor och då skulle allt bli för mörkt. På den här stämpeln från Magnolia målar jag benen till exempel med dusky pink endast under kjolkanten, knäna och på den sida av benet där jag vill ha mest skugga.

Det finns så klart tusen sätt att måla på, sök promarker på youtube så hittar du massvis med tips. Vissa börjar till exempel med de ljusa färgerna först. Eller använder bara en färg och målar flera lager på de ställen där de vill ha skuggor. Men det här funkar bäst för mig.

Hoppas det var till någon hjälp.

/Elina

Publicerat av:flodisen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s