Jag är nybörjare när det gäller Promarker-pennor. Men jag är redan helt fast. Det blir ju så snyggt, för de som kan.

Så i kväll har jag försökt lära mig att få till skuggor. Jag började kolla på youtube, sökte på Promarker tutorial. Det fanns hur många filmklipp som helst av händiga pysslare världen över. Det såg så lätt ut. Men många verkar har hittat sitt eget sätt. Vissa använder blender-pennan före, andra efter, medan vissa inte använder den alls. Fick många bra tips. Men det blev inte så bra.

Övning ger dock färdighet och jag ska fortsätta träna.

Ett litet tips om man vill testa pennorna, som är rätt dyra (25 kronor styck på de flesta ställen), är att kolla på Clas Ohlson – de har lite billigare set. Problemet där är att man inte kan köpa pennorna styckevis och att man då får färger som man kanske aldrig kommer att använda. För mig blir problemet att kontrasterna mellan de olika färgerna är för stor och då blir skuggorna för mörka, så jag måste komplettera med fler pennor. Ja – det kan vara dyrt att pyssla.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

En tanke på “Tränar på skuggor

  1. Jag tycker att det blev jättesnyggt! Själv har jag bara målat på med samma nyans för att få till skuggor, men ska spana in några youtube-klipp. Kul att lära sig mer! /Sara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s